Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σαλάτα με κοτόπουλο κάρυ | Χαραλαμπίδης Κρίστης

FrixosPersonalChefing
22 Φεβρουαρίου 2023

Σαλάτα με κοτόπουλο κάρυ

Προετοιμασία
20
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
35
Λεπτά
Μερίδες
6

Συστατικά

  • 5 Φιλέτα Κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 6 Κρεμμυδάκια, λευκά και πράσινα μέρη, ψιλοκομμένα
  • 8 Μίσχοι Σέλινο, μικρά και λεπτά, ψιλοκομμένοι
  • 2 ½ κ.σ. Σκόνη Κάρυ, ψημένη σε μια μικρή κατσαρόλα για μερικά λεπτά
  • 70g Μάνγκο Τσάτνεϊ
  • 175g Μαγιονέζα
  • 200g Στραγγάτο Γιαούρτι Αυθεντικό, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 40ml Χυμός Λάϊμ
  • 30ml Ξύδι, από κόκκινο κρασί
  • 1 Μήλο, με φλούδα, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. Φρέσκος Κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. Ξηρός Κόλιανδρος, αλεσμένος
  • ½  Φλιτζάνι Αλατισμένα Kάσιους, ελαφρώς θρυμματισμένα
  • 2 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • 1 κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα και με και τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  2. Τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα πυρίμαχο ταψί, αλατοπιπερώνουμε με το μισό αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε πάνω τους το ελαιόλαδο. Το βάζουμε στο φούρνο και μαγειρεύουμε για περίπου 35 ' μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Το βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσει κόβουμε το κάθε φιλέτο σε μικρά κομματάκια. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και το κρατάμε στην άκρη καλυμμένο με αλουμινόχαρτο.
  3. Παίρνουμε το μπολ ενός πολυκοπτικού με τη μεταλλική λεπίδα προσαρτημένη και προσθέτουμε τη μαγιονέζα και το γιαούρτι μαζί με το κάρυ, το τσάτνεϊ, το χυμό λάϊμ, το ξύδι, τον ξηρό κόλιανδρο και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε για ένα λεπτό περίπου μέχρι να συνδυαστεί καλά η σάλτσα.
  4. Για να στήσουμε τη σαλάτα, προσθέτουμε στο μπολ με τα κομματάκια κοτόπουλου τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το σέλινο. Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μήλο και τον κόλιανδρο και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σερβίρουμε με ρύζι προσθέτοντας από πάνω τα κάσιους και μερικά φύλλα κόλιανδρο στο πλάι.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.