Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σολομός με ψητά λαχανικά | Χαραλαμπίδης Κρίστης

FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
20 Φεβρουαρίου 2023

Σολομός με Ψητά Λαχανικά!

Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
25
Λεπτά
Μερίδες
2

Συστατικά

  • Ψητά Λαχανικά 500g, Μπάρμπα Στάθης
  • 2 Φιλέτα Σολομού, με την πέτσα
  • 40ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 20g Βούτυρο, ανάλατο
  • ½ κ.σ. Κουρκουμάς
  • 1 κ.σ. Γλυκιά Πάπρικα, όχι καπνιστή
  • 1 κ.σ. Ξηρός Κόλιανδρος, αλεσμένος
  • 1 κ.σ. Ξηρό Τζίντζερ, αλεσμένος
  • ½ κ.σ. Θαλασσινό Αλάτι
  • ¼ κ.σ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Μια ώρα πριν τη χρήση, βγάζουμε τα φιλέτα σολομού από το ψυγείο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C, γκριλ και σχάρα στη μεσαία θέση. Παίρνουμε ένα πυρίμαχο ταψί και προσθέτουμε τα λαχανικά, απευθείας από την κατάψυξη, ρίχνουμε 20ml από το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για να επικαλυφθούν καλά. Μαγειρεύουμε για περίπου 12'.
  3. Παίρνουμε ένα μπολ και προσθέτουμε την πάπρικα, τον κουρκουμά, τον κόλιανδρο, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε πάνω από τα φιλέτα σολομού, και στις δύο πλευρές.
  4. Παίρνουμε ένα τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 20ml από το λάδι και το βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο και αφρίζει προσθέτουμε τα φιλέτα σολομού, με τη πέτσα προς τα κάτω και μαγειρεύουμε για 5-7' με στόχο η πέτσα να γίνει τραγανή. Τα γυρίζουμε και μαγειρεύουμε για 5' ακόμα φροντίζοντας να ψηθούν καλά.
  5. Σερβίρουμε πάνω στα ψητά λαχανικά και ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.