Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σουβλακια Χαλλούμι και Κολοκυθάκια | Χαραλαμπίδης Κρίστης

FrixosPersonalChefing
11 Οκτωβρίου 2023

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
50
Λεπτά
Μερίδες
2

Συστατικά

  • 1 Πισσουρκώτικο Aιγοπρόβειο Χαλλούμι, Χαραλαμπίδης Κρίστης, κομμένο σε μακρόστενα κομματάκια
  • 2 Κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 4 Ξύλινα Σουβλάκια

Για την Σάλτσα:

  • 3 κ.σ. Φρέσκος Μαϊντανός, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. EVOO, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 40ml Χυμός Λεμονιού
  • 1 κ.γ. Ξηρός Δυόσμος
  • ¼ κ.γ. Αλάτι
  • ¼ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Φτιάχνουμε τη σάλτσα συνδυάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μέσα το κομμένο χαλλούμι και φροντίζουμε κάθε κομμάτι να είναι σκεπασμένο με σάλτσα.
  2. Τοποθετούμε ένα κομμένο κολοκυθάκι στον πάγκο μας και τοποθετούμε 1 κομμάτι χαλλούμι στην αρχή του κολοκυθιού και διπλώνουμε προσεκτικά. Το βάζουμε σε σουβλάκι μαζί με άλλα 2, συνολικά 3.
  3. Προσθέτουμε ένα τηγάνι σε μέτρια / χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το λάδι. Ένα λεπτό αργότερα τοποθετούμε τα σουβλάκια στο τηγάνι και τηγανίζουμε µέχρι να πάρουν χρώµα και στις δύο πλευρές.
  4. Τοποθετούμε σε πιάτο σερβιρίσματος και περιχύνουμε περισσότερη σάλτσα.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.