Σπαγγετίνι με Χαραλαμπίδης Κρίστης Φυτική Κρέμα, ντομάτα, βασιλικό και κουκουνάρι
Αθηνά Λοιζίδου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
14 Μαΐου 2020
Μόνο και μόνο στο άκουσμα των λέξεων ντομάτα και βασιλικός, ξέρουμε ότι το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι πεντανόστιμο.
Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
10
Λεπτά
Μερίδες
2
Συστατικά
- 250 γρ. μακαρόνια σπαγγετίνι
- Μπόλικο νερό για να ψήσουμε τα μακαρόνια
- 1 ζωμός για ζυμαρικά
Για τις ντομάτες
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι βασιλικό ξηρό
- 200 γρ. ντομάτες cherry κομμένες στη μέση
Για τη σως
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 ml λευκό κρασί
- 1 συσκευασία (200 γρ.) ντομάτες περασμένες passata
- 2 κουταλάκια ζάχαρη
- Eλάχιστο καυτό τσίλι
- 100 ml Χαραλαμπίδης Κρίστης Φυτική Κρέμα
- 1 κουταλιά κουκουνάρι
- ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
- Aλάτι
Οδηγίες
- Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί τις ντομάτες, τον ξηρό βασιλικό και το ελαιόλαδο.
- Προθερμάνουμε τον φούρνο μας στους 250 βαθμούς και ψήνουμε τις ντομάτες για 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Παράλληλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Τηγανίζουμε το κρεμμύδι για μισό λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το τσίλι και το αλάτι. Αφήνουμε να κοχλάσει έντονα για 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε τον ζωμό στο νερό που κοχλάζει, προσθέτουμε τα μακαρόνια και κοχλάζουμε για 9 με 10 λεπτά.
- Στραγγίζουμε τα μακαρόνια από το νερό τους και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη σος ντομάτας, τις ντομάτες cherry και την φυτική κρέμα και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τη μακαρονάδα σε πιατέλα τοποθετώντας επάνω το κουκουνάρι και ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού.