Σπανακοπιτάκια με χωριάτικο φύλλο | Χαραλαμπίδης Κρίστης
Σταύρος Γεωργίου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
29 Ιανουαρίου 2023
Τραγανά σπανακοπιτάκια με χωριάτικο φύλλο.
Προετοιμασία
30
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
8

Συστατικά
ΓΕΜΙΣΗ:
- 350g σπανάκι
- 1 τμχ φρέσκο κρεμμύδι
- 100g τυρί φέτα
- 50g τυρί κρέμα
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 αυγό
- 170γρ. πράσο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5-6 φύλλα βασιλικό
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΠΙΤΤΑΚΙΑ:
- 2 χωριάτικα φύλλα «Χρυσή Ζύμη»
- Ελαιόλαδο
ΞΥΝΟΚΡΕΜΑ:
- 200g κρέμα γάλακτος
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Οδηγίες
- Κόβουμε το πράσο και το ψήνουμε σε ένα τηγάνι με 2κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
- Όταν μαλακώσει το βάζουμε σε ένα μπολ με το φρέσκο κρεμμύδι, μαϊντανό, βασιλικό, κομμένα σε μικρά κομμάτια.
- Ψήνουμε λίγο το σπανάκι για να μαράνει και το ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα και ανακατεύουμε καλά.
- Τα βάζουμε σε ένα τρυπητό και τα πιέζουμε για να φύγει το ζουμί και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με το τυρί κρέμα, το τυρί φέτα, 1 αυγό, το ξύσμα από 1 λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξει.
- Παίρνουμε 2 χωριάτικα φύλλα «Χρυσή Ζύμη», το ένα πάνω στο άλλο, τα κόβουμε στην μέση.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε ένα - ένα τα μοιρασμένα φύλλα με το ζουμί που πήραμε από τα χόρτα.
- Βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση και τα τυλίγουμε τριγωνικά.
- Τα βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Σως: Ανακατεύουμε καλά την κρέμα γάλακτος με το αλάτι και το πιπέρι