Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ντοματοκεφτέδες με Χαλλούμι | Χαραλαμπίδης Κρίστης

FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
14 Νοεμβρίου 2022

Ντοματοκεφτέδες με Χαλλούμι. Απλά, δοκιμασέ τους!

Προετοιμασία
30
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
20
Λεπτά
Μερίδες
1

Συστατικά

  • 500g Ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, κονσέρβα
  • 125g Χαραλαμπίδης Κρίστης Χαλλούμι, τριμμένο
  • 1 Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 Φρέσκα Κρεμμυδάκια, λευκά και πράσινα μέρη, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. Φρέσκο Δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. Φρέσκο Βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.σ. Φρέσκο Θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.σ. Φρέσκια Ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • ½ Φλιτζάνι Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. Μαγειρική Σόδα
  • 1 Μεγάλο Αυγό, χτυπημένο
  • Κραμβέλαιο ή Αραβοσιτέλαιο
  • 1 κ.γ. Νιφάδες Γλυκού Τσίλι (Μπούκοβο), αλεσμένο
  • 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • ½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την ντομάτας μαζί με τα κρεμμύδια. Τα κρατάμε στην άκρη για περίπου 15' για να μαλακώσουν λίγο τα κρεμμύδια.
  2. Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ το τριμμένο χαλλούμι, όλα τα μυρωδικά, το μπούκοβο μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε ξανά.
  3. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα.
  4. Ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι προσθέτουμε το μείγμα αλευριού, μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα ντοματοκεφτέδων που δεν είναι ούτε πολύ ρευστό ούτε πολύ πυκνό. Το κρατάμε στο ψυγείο για περίπου 20'.
  5. Τοποθετούμε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάδι, ύψους σχεδόν 1,5 εκ.. Αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας μείγμα των ντοματοκεφτέδων στο τηγάνι, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία μέχρι να σχεδόν να γεμίσει το τηγάνι. Δεν το πολυγεμίζουμε καθώς η θερμοκρασία του λαδιού θα πέσει. Μπορεί να σας φανεί χρήσιμο να κρατάτε στην άκρη ένα ποτήρι γεμάτο νερό, ώστε κάθε τόσο να βουτάτε το κουτάλι καθώς θα βοηθήσει το μείγμα των ντοματοκεφτέδων να μην κολλάει στο κουτάλι.
  6. Τηγανίζουμε για περίπου 3' κάθε πλευρά, γυρίζοντας μόνο μία φορά και μέχρι να γίνουν ωραία και χρυσαφένια και αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα πιάτο στρωμένο µε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Επαναλαμβάνουμε για το υπόλοιπο μείγμα.
  7. Απολαύστε με γιαούρτι, σαλάτα μαρουλιού και κρύο ούζο.
© 2023 Charalambides Christis. All rights reserved.