Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ριζότο Ντομάτας | Χαραλαμπίδης Κρίστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
15 Φεβρουαρίου 2023

Πεντανόστιμο ριζότο Ντομάτας με Βασιλικό και Κεφαλοτύρι!

Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
25
Λεπτά
Μερίδες
4

Συστατικά

  • 120g. Ελαιόλαδο
  • 150g. Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 400g. ρύζι Αρμπόριο
  • 200g. λευκό Κρασί
  • 1,200 ml ζωμό Λαχανικών
  • 400g. σάλτσα Ντομάτας (της επιλογής σας )
  • 50g. Κεφαλοτύρι (τριμμένο) Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 60g. Βούτυρο
  • 30g. φρέσκο Βασιλικό (ψιλοκομμένο)
  • Αλάτι & Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά.
  2. Προσθέτετε το ρύζι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά περίπου. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να απορροφηθεί εντελώς.
  3. Προσθέτετε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και περιμένοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξαναρίξετε.
  4. Αλατοπιπερώνετε  και προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας. Συνεχίζετε μέχρι να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα.
  5. Τέλος αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το παγωμένο βούτυρο, το κεφαλοτύρι και τον βασιλικό. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.