Cyprus Dietetic & Nutrition Association
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ντιπ Γιαουρτιού με Φιστίκια Αιγίνης | Χαραλαμπίδης Κρίστης

FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
12 Ιουλίου 2023

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
15
Λεπτά
Μερίδες
1

Συστατικά

  • 200ml Στραγγάτο Γιαούρτι Αυθεντικό, Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 150g Φιστίκια Αιγίνης, ωμά και χωρίς κέλυφος
  • 1 κ.γ. Ξηρός Κόλιανδρος, αλεσμένος
  • 60ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 25ml Χυμός Λεμονιού
  • 1 κ.γ. Ξύσμα Λεμονιού
  • 1 κ.γ. Ζαάταρ
  • ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • ¼ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C, στον αέρα και με και τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  2. Τοποθετούμε τα φιστίκια σε ένα πυρίμαχο ταψί, πασπαλίζουμε από πάνω τον κόλιανδρο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15'. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 10'.
  3. Βάζουμε τα καβουρδισμένα φιστίκια σε μπολ πολυκοπτικού με τη μεταλλική λεπίδα προσαρτημένη και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι και επεξεργαζόμαστε. Κατά την επεξεργασία ρίχνουμε 50 ml από το λάδι με στόχο να επιτύχουμε τη συνοχή μιας κρεμώδους πάστας.
  4. Προσθέτουμε την πάστα φιστικιού σε ένα μπολ και βάζουμε και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα 10 ml από το λάδι και πασπαλίζουμε με το ζαάταρ. Γαρνίρουμε στο κέντρο με μερικά θρυμματισμένα φιστίκια και σερβίρουμε με ωμά λαχανικά και κράκερς.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.